internorm pályázat

Örömmel jelentjük, hogy Juhász Róbert építész tervező által készített tervek alapján megépült minősített passzívház, a nyilászárókat szállító Internorm által meghirdetett “ABLAK – FÉNY ÉS ÉLET” elnevezésű pályázatán díjat nyert. Társaságunk kivitelezte az épület teljes villamos hálózatát, beleértve az alkalmazott Loxone okos otthon rendszer programozását is. Az épület kiváló energetikai mutatónak köszönhető, hogy fűtése villamos árammal a leggazdaságosabb; az éves fűtésre fordított villamos energia költség kb. 72.000 Ft! A Loxone rendszer természetesen vezérli a fűtést, de ezen túlmenően a szellőzés, világítás, árnyékolás, riasztórendszer, beléptetés is integrálva lett, illetve tervek között szerepel a meglévő rendszer kiegészítése házimozi rendszerrel és hangvezérléssel.
A tetőn elhelyezett 7,41kWh összteljesítményű napelemes rendszer várhatóan az ingatlan teljes villamos energia felhasználását képes lesz fedezni, így a nem csak rendkívül csekély az épület energiafelhasználása, de ezt a csekély mennyiségű energiát bármiféle emisszió nélkül képes megtermelni.

Későbbi posztunkban részletesen beszámolunk az ingatlanban alkalmazott előremutató, energiatakarékos és rendkívül kényelmes funkciókról, megoldásokról.